Search English (United States)  Norsk, Bokmål (Norge) Svenska (Sverige)  Dansk (Danmark)
Thursday, September 28, 2023..:: Hjem::..Register  Login
 Article Details

Årets julegave - Familietur i verdensrommet
- Hei kjære nabo. Skal dere reise bort i julen?
- Ja, vi skal en liten tur i verdensrommet sammen med barna og se om vi finner julestjernen.

Dersom du har tenkt til å ta med familien på verdens råeste juleferie, bør du sannsynligvis begynne å spare snarest. For den eksklusive juleferien vil gjøre lommeboken din nesten 12 millioner kroner tynnere.

Det er det velrenomerte amerikanske varehuset Neiman Marcus som kan friste med den ekstravagante familieturen for seks personer i årets julekatalog the Christmas Book, en lukseriøs katalog med gaveidéer. Men du har fortsatt litt tid til å spare, for de første flyvningene vil ikke starte før i 2009.

Den britiske milliardæren Sir Richard Branson viste frem et interiørkonsept for sine Virgin Galactic Spaceliners i New York forrige uke som ga inntrykk av en romslig kabin fylt med vinduer for å kunne tilby førsteklasses utsikt til jorden i de fire korte minuttene med vektløshet under en vanlig tur. Virgin Galactic SpaceShipTwo vil bli fraktet opp til ca. 16 km høyde med WhiteKnightTwo hvor den slippes løs og fortsetter ferden mot verdensrommet for egen maskin. Fartøyet vil ha plass til åtte personer, to piloter og seks passasjerer. Prisen pr. sete er ca. 1,3 millioner kroner, så for et halvt dusin seter skulle prisen bli rundt 7,6 millioner kroner.

Men for 12 millioner tilbyr Virgin Galactic ikke bare chartringen av romferden og  nødvendig opplæring og trening, men også en fire dagers feiring for 12 personer (seks romflyvere med n gjest hver) på Bransons private landsted på Necker Island i de Britiske Jomfruøyene. Sir Richard vil personlig overrekke gjestene deres Virgin Galactic astronautvinger i løpet av oppholdet.

Virgin Galactics SpaceShipTwo er en videreutvikling av Rutans SpaceShipOne som vant den beryktede Ansari X Prize, det første privatutviklede romfartøy som nådde verdensrommet med en pilot bak spakene. SpaceShipOne fløy  tre ganger i 2004, hvorav de siste to innenfor to uker for å vinne X Prize.

Men kommersielle romreiser med Virgin Galactic er fortsatt noen år frem i tiden. Branson sa i forrige uke at den første SpaceShipTwo og WhineNightTwo er under bygging ved Rutans Scaled Composits firma i Mojave, California. De er forventet å være ferdige om ca ett år hvorpå en serie med omfattende testflyvninger vil gjennomføres før de er klare for de første romturistene

Og dersom en familietur i verdensrommet ikke er helt din greie, kan du jo alltids velge noe annet fra katalogen. Hva med medlemskap i den eksklusive klubben Castiglion Del Bosco til den nette sum av 25 millioner kroner? Og dersom du synes prisen er vel stiv, kan du kanskje nøye deg med en syv fot høy skyskraper bygd av blyanter som kan pynte opp på gressplenen eller ved innkjørselen. Prisen er kun 260.000,- kroner.

Diskuter artikkelenWritten By: Eirik Sørensen
Date Posted: 10/6/2006
Number of Views: 23154

Return

  
Copyright 2006-2015 Stjerneporten   Terms Of Use  Privacy Statement