Search English (United States)  Norsk, Bokmål (Norge) Svenska (Sverige)  Dansk (Danmark)
Sunday, July 14, 2024..:: Hjem::..Register  Login
 Article Details

Hva blir prisen?


Stem frem ditt drømmeteleskop og få dette til drømmepris!

Hva blir prisen?

Et viktig formål for Stjerneporten er å hjelpe alle som er interessert i astronomi, spesielt nybegynnere, å komme i gang med denne spennende hobbyen. På forumet kan man utveksle erfaringer samt få hjelp av forumets mange eksperter innen ulike områder.

Men et hinder for mange astronomiinteresserte er ofte kostnaden ved å anskaffe et teleskop. Stjerneporten har i lengre tid vært på utkikk etter en mulighet til å hjelpe våre medlemmer med å skaffe teleskop til en overkommelig pris. Jeg er derfor stolt over å kunne meddele at Stjerneporten nå har inngått samarbeid med den nyetablerte teleskop- og kikkertleverandøren Dinkikkert (en del av Japan Photo) med det formål å kunne tilby medlemmer teleskop til gunstige priser.

For å sparke i gang dette samarbeidet, gir Stjerneporten og Dinkikkert deg nå mulighet til å skaffe deg ditt drømmeteleskop til kraftig rabattert pris! Vi inviterer derfor alle våre medlemmer til å stemme frem sitt drømmeteleskop. Det teleskopet som får flest stemmer, vil i en avgrenset periode tilbys eksklusivt til Stjerneportens medlemmer til kraftig redusert pris.

Regler for konkurransen:

  • Kun registrerte medlemmer av Stjerneporten kan delta (du må ha registrert deg med korrekt navn for å kvalifisere)
  • Du kan stemme på ett eller flere av teleskopene nedenfor, men kun en gang *)
  • Skriv noen få ord om hvorfor du stemmer på nettopp dette eller disse teleskopene
  • Konkurransen varer frem til 26. november 2010
  • Når vinnerteleskopet er kåret, vil samtlige medlemmer av Stjerneporten få tilgang til en rabattkode som benyttes ved bestilling av det utvalgte teleskopet hos Dinkikkert

*) Du kan i tillegg nominere ett eller flere andre teleskop fra Celestron eller Sky-Watcher som er tilgjengelige fra Dinkikkert. Dersom flere nominerer et annet teleskop enn de som er vist nedenfor, vil disse også være med i konkurransen. Husk i så fall å oppgi hvilke(t) teleskop du ønsker å nominere under avstemmingstråden,.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner, slik at de også kan få del i et godt kjøp!

Nedenfor finner du en oversikt over de teleskopene du kan stemme på. Trykk på overskriften for mer detaljert beskrivelse av teleskopet.

 Celestron Nexstar 4 SE

Kvalitetsteleskop for nybegynnere

Celestron Nexstar 4 SE har høykvalitets Maksutov-Cassegrain optikk, er NexStar 4SE et ideelt teleskop for å observere og fotografere underverkene i verdensrommet. Med en totalvekt på 9,5 kg inkludert stativ. Det ultra portable 4 SE har et presist optisk system med 1325 mm brennvidde (f/13) og er det første Maksutov-systemet som har førsteklasses StarBright XLT coating.

Sky-Watcher Explorer-150P EQ3-2

En god optisk stjernekikkert

Sky-Watcher Explorer-150P EQ3-2 slipper inn 33 % mer lys enn tilsvarende teleskop med 130mm diameter.

Sky-Watcher SkyMax 127 Synscan AZ GoTo

Sky-Watcher SynScan Alt-Azimuth GoTo er et presisjonsteleskop som vil tillate deg enkelt å finne og nyte visningen av nattehimmelens skatter, slik som planeter, Nebulae, galakser og mye mer.

SynScan AZ håndkontrollen tillater deg å peke teleskopet på et bestemt objekt, eller til og med omvisning på nattehimmelen ved å trykke på en knapp!

Selv en uerfaren astronom kan mestre det brede utvalget av funksjoner i løpet av et par økter.

Celestron Astromaster 70 AZ

Med Celestron Astromaster 70 AZ får du et teleskop som er egnet for både bakke og himmelsk observasjon.

Hver AstroMaster modell er i stand til å gi korrekte utsikt over land og himmel.

 AstroMaster serien gir skarpe, klare bilder av månen og planetene. Det er lett å se månene til Jupiter og ringene til Saturn med hver og en av disse fine instrumentene. For å få utforsket verdensrommet, galakser og stjernetåker, anbefaler vi et teleskop med større blenderåpning og samling av lys.

Celestron Nexstar 8 SE

Celestron Nexstar 8 SE er det største teleskopet i Nexstar familien med 8" optikk. Den samler hele 78% mer lys enn 6" modellen, noe som tillater deg å se dypt inn i Universet.

Objektivet bruker Celestrons førsteklasses StarBright XLT belegg på optikken for minimale refleksjoner, og godt klart bilde.

Celestron Nexstar 8 SE har alle de samme funksjonene som Celestrons mest avanserte GoTo teleskop, inkludert SkyAlign justerings teknologi som kan ta deg med på en guidet himmeltur blant stjerner og planeter. Den har over 40.000 himmelobjekter lagret som man enkelt kan finne fram med ved bruk av håndkontrollen.

Celestron SkyMaster 15x70 kikkert

Celestron SkyMaster 15x70 er en kikkert med høy ytelse for å betrakte stjernehimmelen eller for landmål som befinner seg langt unna. SkyMaster 15x70 er den mest populære kikkerten i SkyMaster serien da den tilbyr meget god lystyrke, lett i vekt, og til en meget rimelig pris. Kikkerten har også stativfeste.

 

Trykk her for å stemme på ditt drømmeteleskop.Written By: Eirik Sørensen
Date Posted: 11/15/2010
Number of Views: 17347

Return

  
Copyright 2006-2015 Stjerneporten   Terms Of Use  Privacy Statement