Search English (United States)  Norsk, Bokmål (Norge) Svenska (Sverige)  Dansk (Danmark)
Sunday, June 23, 2024..:: Hjem::..Register  Login
 Article Details

Google Mars
De fleste har såvidt begynt å venne seg til sensasjonen Google Earth som ble lansert i fjor. Men Google gir seg ikke med vår egen planet. Tidligere har Google kartlagt Månen og i dag ble Google Mars lansert.

De første hintene om at noe spesielt var på gang hos Google tidlig mandag morgen var marsboeren og teleskopet i Googles logo. Kl. 9 norsk tid ble mars.google.com offisielt lansert og tilbyr en unik mulighet til å utforske den røde planeten med dens kratere og langstrakte sletter.

Websiden ligner Google Earth som ble lansert i fjor, men ikke fullt så detaljerte bilder. De minste detaljene er 230 meter store.

Websiden er resultatet av et samarbeid mellom Google og Arizona State University, Mars Space Flight Facility. Kartet fremstår som et bilde-puslespill og består av 17.000 individuelle bildeelementer satt sammen i et sømløst bilde. Bildene ble tatt av Arizona State University sitt Thermal Emission Imaging System, eller THEMIS, et multibånd kamera som registrerer 15 synlige og infrarøde farger. Kameraet finnes ombort en eldre Mars sonde, Odyssey, som fortsatt går i bane rundt Mars.

Arizona State University og NASAs Jet Propulsion Laboratory (JPL) har også frigitt en film mandag, Flight into Mariner Valley”, som viser en simulert flyvning gjennom Valles Marineres, et system av fjellkløfter like syd for Mars’ ekvator. I tillegg til reisen gjennom Valles Marineres vil besøkende på webwiden også kunne besøke den enorme vulkanen Olympus Mons og landingsstedene til Mars roverne Spirit og Opportunity. Nærbildene er mer enn et spekulært syn. Det er også en geologisk historiebok om Mars som vi endelig har åpnet og begynt å lese.

Klikk her for å besøke Google Mars

Klikk her for å besøke Google Moon

Klikk her for simulert flyvning gjennom Valles Marineres

Diskuter artikkelenWritten By: Eirik Sørensen
Date Posted: 3/13/2006
Number of Views: 18839

Return

  
Copyright 2006-2015 Stjerneporten   Terms Of Use  Privacy Statement